Alimente interzise in regimul indicat convalescentilor dupa hepatita

Carne: de porc grasa, de oaie, de miel (contraindicatie relativa), gisca,
rata, vinat, afumaturi, conserve, slanina, creier, rinichi, peste gras.
Grasimi: toate, cu exceptia untului si uleiului rafinat, in cantitate de
maximum 40-50 d pe zi.
Oua: de rata, ochiuri prajite, omlete prajite, oua rascoapte, maioneza.
Brinzeturi: cascaval, brinzeturi fermentate.
Legume: fasole si mazare uscate, castraveti, varza sub alta forma decit
cruda, vinete, ceapa, usturoi, ridichi, hrean, ardei.
Fructe: nuci, alune, arahide, migdale.
Dulciuri: ciocolata, creme de unt, aluat cald sau dospit, cu mult unt,
cozonac, pateuri din foitaj, baclava, torturi cu crema, toate prjiturile
cu grasime, inghetata de alune, de ciocolata.
Condimente: piper, boaia de ardei, mustar, hrean, ardei iute.
Bauturi: toate bauturile alcoolice (tuica, vin, bere, lichior), cafea
naturala, cacao, sucuri fermentate.
Sunt interzise sosurile cu maioneza, cu rintas, condimente sau cu adaos de
zeama de oase.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply