Ardei pentru umplut

 

    

      Ingrediente:

      3 kg de ardei, 2 kg de rosii, frunze de telina si patrunjel, 2-3 radacini 

      de hrean, sare

 

      Mod de preparare:

      Spalati bine ardeii, curatati-i de cotoare si lamelele albe, opariti-i 2 

      minute in apa clocotita si putin sarata, apoi puneti-i sa se scurga. Din 

      rosiile trecute prin separatorul de seminte pregatiti un suc obisnuit, 

      fierbeti-l 5 minute in clocote si combinati-l in parti egale cu apa in 

      care ati oparit ardeii. Mai lasati sa clocoteasca lichidul inca 5 minute. 

      Luati vasul de pe foc si puneti in suc frunzele de telina si de patrunjel. 

      Alegeti borcane de 2 litri, bine spalate si oparite, in care puneti pina 

      la 1/3 din inaltime sucul fierbinte. Asezati apoi ardeii pe rind, care se 

      vor umple cu lichid si se vor aseza orizontal si neinghesuiti. Umpleti 

      borcanul pina ramin 2-3 cm din acesta liber, adaugati suc, daca mai este 

      nevoie, puneti deasupra o pastila de aspirina. Legati borcanele cu celofan 

      si fierbeti-le pe baie de aburi 10 minute. 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply