Clatite umplute cu ciuperci

Ingrediente: 500 g ciuperci, 50 g ceapã, 50 ml untdelemn, 50 ml vin, o foaie
dafin, 200 ml smîntînã, 50 g parmezan sau caºcaval ras, mãrar sau pãtrunjel,
piper, sare.
Mod de preparare: Ceapa tãiatã mãrunt se cãleºte un minut în untdelemn, adãugînd
apoi ciupercile bine spãlate ºi tãiate felii, 1/2 liguriþã de sare, un vîrf de
cuþit cu piper, foaia de dafin ºi vinul. Se cãlesc acoperite pînã cînd scade apa
ce o lasã ºi se înmoaie; dacã este nevoie, se adaugã cîte puþinã apã, pînã cînd
se fierb bine. Cînd vor fi gata, trebuie sã fie bine scãzute. Cratiþa se ia de
pe foc, se adaugã mãrarul sau pãtrunjelul, sau din ambele, ºi smîntîna,
amestecîndu-se bine. Clãtitele pãstrate calde se umplu cu aceastã compoziþie,
împachetîndu-le ca sarmalele. Se aºeazã într-un vas termorezistent, uns cu unt
ºi se presarã cu caºcaval. Vasul se introduce în cuptor cu 10 minute înainte de
servirea clãtitelor.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply