Cotlet de porc cu cartofi gratinati (5 portii)

Ingrediente:

700 gr cotlet de porc

100 gr untura

75 gr smantana

250 ml lapte

25 gr sare

750 gr cartofi

2 oua

25 gr faina

50 gr cascaval

1 gr piper

50 gr unt

Mod de preparare:

Cotletul taiat in portii se sareaza si se prajeste in jumatate din cantitatea de grasime , apoi se pune la inabusit. Cartofii se fierb in coaja , se curata si se taie in felii mai groase. Din unt , faina si lapte se face un sos alb , in care se adauga cartofii , ouale fierte si curatate si jumatatea de cascaval . Se adauga sare si piper. Se pune totul intr-un vas , se toarna smantana si se presara deasupra restul de cascaval ras. Se baga la cuptor, pentru gratinare. Se serveste asezand langa cotlet cartofii gratinati; peste cotlet se toarna sosul obtinut din inabusirea carnii.

Ca bautura se recomanda vinul roze sec.

Pofta buna!

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply