Crap cu sos rosu si cascaval

Ingrediente:

1 crap de 1 kg

1 pahar mic de vin

1/2 pahar otet de vin indulcit cu putin zahar

1 pahar mare ulei

1 kg rosii

1 pahar smantana

200 gr cascaval

1 lingura unt proaspat

1 lingura unt topit

1 ceapa taiata pestisori

sare

piper

foaie de dafin

Mod de preparare:

Pestele curatat si spalat se lasa o jumate de ora cu sare . Se asaza apoi in tava cu rosiile taiate felii , ceapa taiata pestisori , untul topit si cel proaspat , uleiul , vinul , otetul de vin , sare , piper , foi de dafin , 100 gr cascaval ras. Se da la cuptor si cand pestele este bine patruns si rumenit se asaza pe farfuria de servit. Deasupra se toarna sosul in care a fiert , strecurat prin sita. Se toarna apoi smantana si restul de cascaval ras. Se mai da la cuptor o jumatate de ora sa se rumeneasca . Se serveste fierbinte cu unt proaspat pe deasupra.

Pofta buna!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply