Escalop cu ciuperci (10 portii)

Ingrediente:

1,3o0 carne de porc fara os

100 ml ulei

100 gr faina

800 gr ciuperci proaspete

75 gr unt

100 ml vin

500 gr sos brun

50 gr verdeata

50 gr sare

Mod de preparare:

Se transeaza carnea cate doua bucati la o portie si se bate cu ciocanul de snitel , se presara cu sare. Se trece fiecare bucata prin faina si se prejeste intr-o tigaie , in ulei. Dupa prajire se scot intr-un vas , se toarna sosul deasupra si se fierbe la foc domol.

Ciupercile se curata , se spala , se taie in felii si se calesc in untul incins. Cand sunt gata , se pun peste escalop impreuna cu vinul. se mai fierb 10 min. Se servesc cu verdeata tocata marunt deasupra si cu garnitura de salata verde sau de andive , dupa sezon.

Se recomanda vinul roze sec sau rosu demisec , dupa preferinta.

Pofta buna!

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply