Friptura de porumbel la cuptor (10 portii)

Ingrediente:

5 buc porumbel

500 gr slanina afumata

20 gr sare

150 ml vin alb

7 gr piper

100 gr unt

100 ml apa

Mod de preparare:

1. Porumbeii curatati se spala , se zvanta cu un tifon.

2. Slanina se taie in fasii lungi si late de cca 2-3 cm. Cu aceste fasii se infasoara fiecare porumbel , se presara cu sare si piper. Porumbeii astfel pregatiti se pun intr-o tava cu unt , apa si vin si se introduc la cuptor.

3. Cand slanina este rumenita , se scoate cu grija , se taie in bucati marunte si se lasa in tava , iar porumbeii se mai rumenesc , umezindu-se cu sucul din tava. Se servesc calzi , cu piure de cartofi , slanina si sosul turnat deasupra porumbeilor.

4. Alaturi se serveste salata verde sau de andive .

5. Ca bautura se recomanda vinul roze.

Pofta buna!

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply