Humus

Humus este un preparat care se face din naut, o leguma plina de vitamine si minerale, cu un gust si aroma deosebita.

De cumparat se gaseste in forma uscata, de obicei in pungi de jumatate de kilogram. Recent, am cumparat de la Kaufland, cu 6 lei punga de 500 de grame.

Reteta pentru Humus (sursa: goodfood.ro) – adaptata

150g năut uscat, 100g tahini, zeama de la o jumătate de lămâie, 3 linguri ulei de măsline, sare, piper, chimion şi un căţel de usturoi.

Se lasă năutul la înmuiat minim 12 ore (apa se poate schimba la 6 ore), apoi se fierbe timp de o oră (sau pana se inmoaie complet). Se scurge bine. Se pun toate ingredientele într-un blender şi se mixează bine până se formează o pastă. Dacă este prea groasă, se poate adăuga ulei sau apă minerală.

Tahini este o pasta de susan, care de obicei se gaseste in comert. Teoretic, procedeul se poate repeta si in bucataria personala. Urmeaza si o reteta pentru asta curand.

pofta buna!

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

3 Responses to “Humus”

  1. miguel says:

    .…

    thank you!…

  2. Jay says:

    .…

    tnx for info!!…

Leave a Reply