Marinata alba de macrouri (10 portii)

Ingrediente:

2 kg macrouri

300 ml ulei

200 gr faina

20 ml otet de vin alb

7 gr foi de dafin

7 gr piper boabe

40 gr enibahar boabe

250 ml apa calduta

30 gr usturoi

Mod de preparare:

Macrourile se curata , se spala , se impart in bucati de cca 8 cm , se sareaza , se lasa la scurs. intr-o tigaie se incinge uleiul , in care se rumenesc pe ambele parti bucatile de macrou date prin faina. In aceeasi tigaie , folosind acelasi ulei , se caleste usturoiul taiat in bucatele mici si 20 gr faina , apoi se stinge cu otet , se subtiaza cu apa , se pun mirodeniile. Bucatile de macrou prajite se asaza intr-o cratita , avand grija sa nu fie unele peste altele. Peste peste se toarna sosul , se fierbe in 2-3 clocote la foc mic. Se serveste caldut , cu garnitura de salata verde sau se poate consuma cald. Recomandat este vinul alb. Cand preparatul este servit rece , se recomanda votca sau vermut alb.

Pofta buna!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply