Piept de pui ca la Palatul Brukenthal

Ingrediente:

500 g piept de pui dezosat feliat Fragedo Delicat
jumatate de telina mica
un morcov
o legatura de rosii cherry
100 de g de seminte de susan
1 ardei gras
1 ceapa mica
2-3 oua de casa
50 g faina
cateva buchetele de broccoli
o mana de spanac
ulei pentru prajit
putin unt
sare, piper dupa gust

pentru sos:
ulei
1 ou
ananasul din jumatate de conserva
sare, piper dupa gust

Intr-o oala punem 1 litru de apa cu doua lingurite de sare la fiert. Curatam legumele telina, morcovii, ceapa si ardeiul si le taiem julien si le punem la fiert impreuna cu buchetelele de broccoli pentru aproximativ zece minute. Apoi le sotam in putin unt, iar la final adaugam o mana de spanac si le condimentam cu sare si piper dupa gust. Le mai lasam un minut si gata. Intre timp pregatim sosul la rece. Facem o maioneza din galbenus de ou si ulei de floarea soarelui (ou din gospodaria proprie a palatului, in acest caz) in care, la final adaugam jumatate din ananasul din conserva, dupa ce am scurs sucul, maruntit bine cu blenderul. Tineti minte sosul acesta pentru ca e extraordinar si merge la orice fel de carne alba, in special la cea de pui.

Intr-o tigaie punem ulei la incins. Fasiile de piept de pui, gata pregatite in caserola Fragedo Delicat, le taiem doar bastonase, le condimentam cu sare si piper si le dam prin faina, ou si susan, apoi le prajim in baie de ulei pana cand devin aurii si crocante. Apoi intr-o alta tigaie sotam rosiile cherry in putin ulei de masline timp de doua minute. Asezam totul pe un platou mare, acoperim carnea cu sos de ananas din belsug si ne desfatam alaturi de cei dragi, ca in vremurile de demult.
sursa: Bucatar Maniac

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.