Prepararea supelor in cazul afectiunilor de ficat

Prepararea supelor pentru bolnavii de ficat

Supele se prepara cu zeama de zarzavat sau numai cu apa, fara ceapa sau
zarzavat prajit si fara oase. Supelor de zarzavat strecurate li se adauga
diferite paste fainoase, orez, gris, zdrente sau perisoare de carne.
Pentru vitaminizare li se adauga verdeata, suc de lamiie sau de rosii.
Supele-creme de zarzavat se prepara prin trecerea legumelor fierte prin
sita si subtierea pireului obtinut cu zeama in care a fiert zarzavatul. Se
adauga putin unt proaspat.
Borsurile se prepara numai cu legume sau cu carne, acrite cu bors si drese
cu smintina si se pot aromatiza cu marar, patrunjel, leustean sau tarhon
verde tocat. Se recomanda pentru borsuri si sucul de sfecla cruda, care se
adauga in momentul servirii.
Ciorbele se acresc cu zeama de lamiie, corcoduse verzi, zer, iaurt.
Pentru bolnavii de ficat sunt foarte recomandate si supele de fructe.
Acestea se prepara in general fierbind fructele in apa, dupa care le
indulcim si le dregem cu lapte amestecat cu putina faina.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Prepararea supelor in cazul afectiunilor de ficat”

  1. Sultan says:

    si incercati si o rettea de supa digestiva Supa de chimen cei din ardeal o cunosc, cred, destul de bine ! da’ nu e numai din chimen, se incepe cu o ceapa intreaga, un morcov mare, si un patrunjel(radacina) mic, care se fierb pana sunt moi 15-20 min,intr-un litru si jumate de apa, cu o lingurita de sare; atunci se pune o lingura de chimen, si se lasa sa forfotesca incet un minut .traditional supa se leaga cu o lingurita de faina dextrinata(adica rumenita uscat, fara grasime, intr-o tigaie) dizolvata cu putina zeama de supa se serveste cu crutoane de painerumenita la cuptor dupa festinuri, la indigestie, in caz de scaune moi e neintrecuta !

Leave a Reply