Prepararea supelor pentru bolnavii de ficat

Supele se prepara cu zeama de zarzavat sau numai cu apa, fara ceapa sau
zarzavat prajit si fara oase. Supelor de zarzavat strecurate li se adauga
diferite paste fainoase, orez, gris, zdrente sau perisoare de carne.
Pentru vitaminizare li se adauga verdeata, suc de lamiie sau de rosii.
Supele-creme de zarzavat se prepara prin trecerea legumelor fierte prin
sita si subtierea pireului obtinut cu zeama in care a fiert zarzavatul. Se
adauga putin unt proaspat.
Borsurile se prepara numai cu legume sau cu carne, acrite cu bors si drese
cu smintina si se pot aromatiza cu marar, patrunjel, leustean sau tarhon
verde tocat. Se recomanda pentru borsuri si sucul de sfecla cruda, care se
adauga in momentul servirii.
Ciorbele se acresc cu zeama de lamiie, corcoduse verzi, zer, iaurt.
Pentru bolnavii de ficat sunt foarte recomandate si supele de fructe.
Acestea se prepara in general fierbind fructele in apa, dupa care le
indulcim si le dregem cu lapte amestecat cu putina faina.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply