Sarmalute in cuib (5 portii)

Ingrediente:

250 gr carne de porc cal I

250 gr carne de vita cal I

100 gr ceapa

100 gr untura

50 gr orez

2,5 kg varza acra

50 gr bulion

5 gr boia de ardei

3 gr piper

1 fir cimbru

200 gr rosii

150 gr costita afumata

25 gr sare

Mod de preparare:

Carnea de porc si de vita , precum si jumatate din costita afumata se curata si se toaca. Ceapa tocata marunt se caleste , apoi se amesteca cu carnea tocata , orezul si cu cantitatea de condimente.Din compozitia de mai sus se fac sarmale. Se ia cate o foaie de varza , se pune la mijloc compozitia si se impacheteaza , in asa fel incat sa iasa cate 6-8 bucati de sarmale la o portie. Se impacheteaza totul , sub forma de cuib , intr-o singura foaie de varza mai mare, si se pun la fiert. Se toarna bulionul subtiat cu apa si din cand in cand se invarteste pentru a nu se prinde . Servesc fierbinti cu mamaliguta.

Vinul rosu este recomandat.

Pofta buna!

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply