Tahini

Tahini este pasta de susan, obtinuta prin niste procedee speciale.

Dar,  se poate obtine si in bucataria personala, in doar cateva minute.

Ingrediente:

susan ; ulei de susan (se poate inlocui cu ulei de masline sau de floarea soarelui, dar rezultatul nu este acelasi); sare (optional)

Metoda de pregatire:

Se incinge o tigaie de teflon (antiaderenta) si se pune susanul in ea, timp de 2-3 minute, timp in care se amesteca cu o paleta de lemn pentru a se inmuia coaja semintelor.

Semintele se pun apoi in vas inalt si se toarna uleiul de susan (sau alternativa alease) si se marunteste totul cu blender de mana. Ar trebui sa se obtina o pasta fina si aromata, care se poate pastra la frigider.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Responses to “Tahini”

  1. wayne says:

    .…

    hello….

  2. max says:

    .…

    thanks for information….