Zacusca de vinete

 

 

      Zacusca de vinete

      Ingrediente:

 

      15 vinete mari, 30 de gogosari, 1 kg de ceapa, 1 litru de ulei, 3 kg de 

      rosii, piper, usturoi si sare dupa gust

 

      Mod de preparare:

 

      Coaceti vinetele si curatati-le ca pentru salata. La fel procedati cu 

      gogosarii. Elimati semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul 

      obtinut puneti-l la fiert pina se ingroasa ca o smintina. Intr-un vas 

      mare, caliti in tot uleiul ceapa, si cind aceasta a devenit aurie, puneti 

      vinetele si gogosarii, apoi adaugati sucul de rosii legat. Asezati vasul 

      sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cind uleiul se ridica 

      deasupra, dati-l la cuptorul incalzit in prealabil. Lasati zacusca la foc 

      mic, amestecati des sa nu se prinda de vas, si cind compozitia este bine 

      legata, puneti dupa gust mujdei, sare si piper. Puneti conserva in borcane 

      fierbinti, legati-le cu celofan si lasati-le in tava cuptorului fierbinte 

      (dar fara foc) pina a doua zi. 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply